Team

“Heldere duidelijke diagnostiek gekoppeld aan een transparant behandelplan met een uiteindelijke veilige terugkeer binnen de sport”

 

P1020876ROELAND DEN BOER | CHIRURG

Roeland heeft de opleiding tot chirurg gedaan in UMC Groningen en MC Leeuwarden. Tijdens deze opleiding heeft hij zich al toegelegd op de behandeling van patiënten met een botbreuk of een sportletsel. Om zich daar nog verder in te bekwamen heeft Dr. Roeland den Boer een fellowship (de term voor een verdere verdieping in een bepaald vakgebied in de geneeskunde) sportorthopedie gedaan. Dit fellowship was onder leiding van dr. K.W. Wendt en prof. dr. R.L. Diercks (hoogleraar sportgeneeskunde UMCG) en daarin heeft hij zich met name toegelegd op de knie -en schouder kijkoperaties. In de aanwezigheidsdiensten voor de traumachirurgie heb ik veel operaties van botbreuken gedaan, zoals van bovenarm, pols, bovenbeen, onderbeen en enkel.

Sinds 2013 heeft Roeland gewerkt als staflid (Traumachirurg met aandachtsgebied sportorthopedie) van de orthopedische vakgroep binnen het UMCG en als sportchirurg in het SKB Winterswijk. Nu is hij werkzaam in het Spaarne Gasthuis in Haarlem als (sport)traumachirurg.

De passie en uitdaging voor Roeland binnen de sportorthopedie is de sporter te begeleiden van A tot Z. Oftewel van moment van letsel tot terugkeer op het sportveld. Daarom is Roeland een onderzoek gestart naar de timing van de voorste kruisband operatie. “Ik denk dat bij een rustige knie en bij een actieve sporter of een patient die zwaar lichamelijk werk doet deze operatie binnen 6 weken kan.”

Voor vragen of wens tot deelname kunt u hierover te allen tijde een mailtje (r.den.boer@kg.nl) of een privétweet (@roelanddenboer)  sturen met uw gegevens. Deze passie en de ervaring op dit gebied heeft Roeland met name op schouder- en knie gebied. Samen met Leon (@leonmeijer2009, links op de foto) heeft hij o.a. Youri Zoon, 2-voudig wereldkampioen kitesurfen, behandelt en begeleid.

 

10472758_1242032175822948_426619682319089362_oLEON MEIJER | SPORTFYSIOTHERAPEUT

Leon is per 1 februari 2015 maatschapslid geworden binnen fysiosportief Groningen.

Leon is in 2007 fysiotherapie gaan studeren in Groningen en na zijn studie direct begonnen als fysiotherap
eut binnen een particuliere praktijk in Leek, alwaar zijn focus lag op (top)sport. Na zijn reguliere opleiding tot fysiotherapeut, heeft hij de master opleiding sportfysiotherapie afgerond bij Avans+ (MPTS).

De keuze voor de master was niet lastig voor Leon omdat hij zocht naar meer mogelijkheden binnen de sportfysiotherapie op zowel zorggebied, wetenschap als wel onderwijs. Dit paste ook erg goed binnen zijn werkzaamheden op het Universitair Sportmedisch Centrum UMCG, alwaar hij 6 jaar met veel plezier heeft gewerkt. Inmiddels heeft Leon een enorm groot netwerk opgebouwd binnen de gehele breedte van de sportgeneeskunde. Op het Sportmedisch Centrum kon hij zich richten op het behandelen en revalideren van zowel breedte- als topsporters.

Hij creëerde daar mogelijkheden om een ideale sportfysiotherapeutische situatie neer te zetten. Goede, efficiënte en onderbouwde zorg! Twee van zijn aandachtspunten waren/zijn de revalidatie van voorstekruisband en de schouderinstabiliteit. Een door Leon opgezet project was onder andere de voorstekruisband school. Revalideren in groepjes op een individueel schema met als insteek dat patiënten van elkaar konden ervaren/leren onder supervisie van Leon werkend naar een veilige terugkeer binnen hun sport. De passie en uitdaging van Leon binnen de sportfysiotherapie bestaat uit het begeleiden van de sporter van A tot Z. Hij is pas tevreden als de sporter zijn activiteiten weer kan uitvoeren op zijn oude niveau of zelfs hoger. Vele topsporters zijn bij Leon in behandeling of geweest te denken aan de judotop, kitesurftoppers als Youri Zoon, Kevin de Smidt, Julia Castro, Steven Akkersdijk en anderen.

Naast zijn werkzaamheden als is Leon ook medisch coördinator van diverse sportverenigingen zoals Judo Groningen, Stormvogels Veendam en Kitesurfvereniging Released. Leon werkt in zeer nauwe samenwerking met specialisten (orthopeden, sportartsen en traumachirurgen). Samenwerken is voor hem een absolute pre binnen de sportgezondheidszorg. Goede samenwerking draagt immers concreet bij aan het resultaat van de behandeling van de patiënt!

De visie van Leon luidt dan ook: heldere duidelijke diagnostiek gekoppeld aan een transparant behandelplan met een uiteindelijke veilige terugkeer binnen de sport!

Naast zijn werk als sportfysiotherapeut is Leon ook verbonden aan het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi) als docent van de Master opleiding sportfysiotheapie en is hij regiocoach van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidzorg (NVFS). Verder ligt zijn hart bij het schrijven van vakinhoudelijke literatuur, het onderwijzen en het geven van presentaties op congressen. Recent heeft hij samen met collega Michel Edelaar het hoofdstuk 'Sportrevalidatie' geschreven voor het boek Sportgeneeskunde. Samenwerken in de ruimste zin van het woord betekent voor hem mensen bij elkaar brengen en samen leuke projecten uitvoeren, met altijd in gedachten houdend dat de patiënt er uiteindelijk beter van moet worden.