TALENTENDAG YOURI ZOON

KITEMEDICAL-YOURI-TALENT-TEAM-INSTAGRAM

BROUWERSDAM | Afgelopen November heeft Leon (sportfysiotherapeut, fysiosportief Groningen) een clinic geven op de Brouwersdam , bij Natural High, voor het talenten team van Youri Zoon. Onderwerpen die aan bod komen zijn blessurepreventie, fysieke training en een clinic 'hoe kom je fit de winter uit'. Ook interesse in de oefeningen?

Download hier het oefenboek vanuit de iTunes store.

 

CORE STABILITY | Core stability staat voor rompstabiliteit. De buik, bil, bekken en rugspieren spelen een belangrijke rol tijdens het handhaven van deze rompstabiliteit. Onze “core” moet een stabiele basis zijn voor de acties van onze ledematen zoals bijvoorbeeld tijdens het kitesurfen.

Wanneer de afstemming tussen de “core” en de armen en benen niet goed is, met name wanneer de balans gehandhaafd moet worden, dan kan dit een verhoogd blessure risico met zich meebrengen.

Het is vanzelfsprekend dat in de kitesurf sport de core-stability van essentieel belang is. Denk aan de vele onverwachtse bewegingen en klappen die het lichaam op moet vangen. Hoe stabieler de “core” hoe vloeiender en meer gecontroleerd de beweging er uit zal zien. Daarnaast zal een stabiele “core” een positieve bijdrage hebben aan het voorkomen van blessures maar zeer zeker ook prestatie bevorderend zijn en wie wil dat nou niet !