KNIE BLESSURE

Knie blessures komen binnen de sportwereld ontzettend vaak voor en sinds wij aan kitesurfen en wakeboarden doen neemt dit alleen maar toe. Soms alleen wat irritatie vanwege overbelasting maar regelmatig komen er ook ernstigere letsels naar de voorgrond. Denk hierbij aan kruisband letsels en meniscus problemen.

Maar in sommige gevallen zien we ook meer complexe (meervoudige) band letsels van de knie. Het betreft letsels van de"centrale pivot"(voorste kruisband en achterste kruisband) en het perifere bandapparaat (mediale en laterale collaterale band en posterolateraal bandcomplex).

En in enkele gevallen kunnen er ook structuren als zenuwen en bloedvaten betrokken zijn. Met name bij de letsels aan de buiten band en de posterolaterale hoek (complex dat zich bevind achter in de knie) dient snel diagnostiek te worden ingezet (MRI diagnostiek) om met name de ernst van het opgedane letsel te bepalen. Van hieruit kan dan een goed gedegen plan worden opgesteld. Wacht men te lang dan is het lastig om afzonderlijke structuren te herkennen tijden de operatie. Er op tijd bij zijn dus!  Wacht je er te lang mee dan kan het voor de chirurg een lastigere klus worden om alles weer redelijk goed te krijgen en zal het operatieve uitkomst mogelijk minder zijn.

Er zijn voor de verschillende knie letsels diverse operatie technieken ontwikkeld. Wij van KiteMedical streven er altijd naar om echt naar jou als individu te kijken en daar een passend plan voor te smeden. Als patient moet je altijd rekening houden dat de prognose van een meervoudige kniebandletsels met betrekking tot het verkrijgen van een normaal functionerende knie, na operatie,  minder gunstig zijn dan bij voorbeeld het alleen hebben van een geïsoleerde voorste kruisbandletsel.

Mocht jij het idee hebben dat er iets niet pluis is met je knie stel dan gerust je vraag aan ons en misschien kunnen we je verder helpen zodat jij snel en veilig weer het water op kan.

'Safe return to play'